Aktuelnosti

Indija – Nova godina 2025.

Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi.

Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podeliti na dva glavna dela – Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. veka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti. Poseta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mešavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svedok njene velelepnosti, osetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete videti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri – kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu.
Putovanje ćemo završiti posetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi…

 

Termin: 26.12.2024. – 03.01.2025./ 9 dana/ 8 noći

Cena: 4230 eur sa uključenim taksama i obaveznim doplatama.